Ny jernbane skal give Solbjerg gevinst

Et skræk-scenarie bekymrer beboere i Solbjerg: Super-lyntog der fremover drøner forbi byen på en ny jernbane og kun efterlader støj og forstyrrelse. Sådan skal det ikke gå. Enhedslisten vil arbejde hårdt for, at den nye jernbane bliver en gevinst for beboerne i Solbjerg.

Debatindlæg i Århus Stiftstidende, 9.2.2018, Keld Hvalsø, byrådsmedlem for Enhedslisten i Århus, formand for Teknisk Udvalg.

Den nye jernbane anlægges for at skabe timedrift mellem de store byer i Danmark. Det er Enhedslisten varm tilhænger af, da det vil give den kollektive trafik et stort og tiltrængt løft. Men vi ønsker en linjeføring, der er så skånsom som muligt for natur, mennesker og miljø – også omkring Solbjerg. Og jernbanen må gerne lægges tæt på trafikerede veje, så den generer mindst muligt.

Samtidig skal vi gøre den nye jernbane til en gevinst for beboerne i Solbjerg.

En helt oplagt mulighed er, at den nye jernbane fra Aarhus over Hasselager og Hovedgård til Horsens også skal kunne bruges af regionaltog, med stop flere steder undervejs, også i Solbjerg. Dermed vil Solbjerg få en direkte jernbaneforbindelse til Aarhus og til Horsens, hvilket vil være en stor gevinst for byen.

Enhedslisten vil desuden have undersøgt, om der langs den nye jernbanelinje kan anlægges en cykelsti, således at cyklister hurtigt og elegant kan køre fra Solbjerg til Aarhus.

Som man kan se, er der mange gode muligheder for at gøre den nye jernbanelinje til en stor gevinst for beboerne i Solbjerg. Det vil Enhedslisten arbejde hårdt for, og vi vil meget gerne i dialog med borgerne i Solbjerg for at drøfte disse muligheder.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 8 =