Rød by med fællesskaber

Klar målsætning mod ulighed efter trist placering

Aarhus er den 8. mest ulige kommune i Danmark og den mest ulige i Jylland. Det er en trist placering, der fortæller om en by i stor ubalance mellem rig og fattig. For at gøre op med uligheden vil Enhedslisten have formuleret et bredt velfærds- og lighedsmål for Aarhus.

Pressemeddelelse, 20.11.2017, Peter Hegner Bonfils, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus.

Et bredt velfærds- og lighedsmål for Aarhus skal ligesom budgetmål gælde for alle magistrats-afdelinger, således at alle kommunens over 20.000 ansatte skal arbejde ud fra dette. Med sådan et mål kan vi arbejde målrettet på, at uligheden udlignes.

”Det buldrer derudaf i Aarhus med vækst og fremgang. Men desværre er der flere, som efterlades på perronen og som ikke får del i den voksende velstand. Det kan ikke være rigtigt, at ikke alle kan få en god plads ved samfundets bord. Ja, det er simpelthen et spørgsmål om retfærdighed,” siger Peter Hegner Bonfils, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus.

I Aarhus, der er en socialdemokratisk ledet kommune, bør det være hjerteblod for byrådets flertal at arbejde målrettet på at gøre op med uligheden. Især på baggrund af undersøgelsen der viser, hvor galt det står til. Det er en trist top 10 at være med i.

”Jeg synes da, at byens borgmester før valget bør melde klart ud, om han vil støtte, at vi får formuleret et bredt velfærds- og lighedsmål, således at vi kan arbejde målrettet for at gøre op med uligheden. I en socialdemokratisk ledet kommune bør det uden problemer kunne samle flertal i byrådet, så vi kan arbejde for et mere solidarisk og lige Aarhus,” siger Peter Hegner Bonfils.

Aarhus Kommunes 8. plads, som mest ulige kommune i Danmark, fremgår af en opgørelse fra Indenrigsministeriet til Finansudvalget d. 4.10.2017, hvor uligheden er målt med Gini-koefficienten

Se opgørelsen